Cum sa nu fii fericit cand ai in fata o portie de tiramisu! Cel mai cunoscut desert de pe glob isi disputa si acum originile. Din Lombardia, Toscana, Piemonte si pana in Venetia, acest delicios desert ne incanta cu gustul sau inconfundabil. Fiecare dintre aceste patru zone din Italia are o poveste despre Tiramisu. Tradus din italiana inseamna “ridica-ma”, avand sensul de “fa-ma fericit”. Tinand cont de acest lucru, ne ducem cu gandul la povestea curtezanelor din Venetia care, in perioada Renasterii, preparau aceasta reteta cu ingrediente consistente si afrodisiace pentru a fi in forma in nenumaratele partide de amor. De asemenea, amorezii erau serviti cu prajitura “minune” pentru a avea putere. In forma ei originala, reteta este extrem de gustoasa si aromata, dar foarte calorica, avand combinatii periculoase pentru organism. Pentru ca Nom-Nom este un bistro vegetarian si urmareste sa deschida apetitul tuturor pentru mancarea sanatoasa, am gasit o varianta buna, din ingrediente simple si pline de nutrienti. Asadar, Tiramisu la pahar “Nom-Nom” contine biscuiti din ovaz, smanatana din caju, crema de cocos, sirop de agave, cafea, esenta de rom si ciocolata neagra. Bineinteles, exista multe variante vegane pe care in viitor le veti putea testa la Nom-Nom.