Antrenează-ţi IMUNITATEA! Pare simplu şi chiar e simplu!

Antrenează-ţi IMUNITATEA! Pare simplu şi chiar e simplu!

Trăim cu  toţii nişte vremuri destul de complicate, cu o presiune psihică pe care trebuie să învăţăm să o gestionăm. Aşa, trecem mai departe. Deşi, la o primă vedere, poate părea ceva greu spre imposibil, să ştii că nu este deloc aşa. Sunt două lucruri la care nu trebuie să renunţi sau de care trebuie să te apuci: mâncatul sănătos şi mişcarea.

De fapt, e vorba de stilul de viaţă care poate să ducă pur şi simplu la creşterea imunităţii şi la faptul că vei putea să ţii la distanţă virușii!

Sistemul imunitar are nevoie de nutrienţi de calitate. Cercetatorii afirmă că oamenii care se hrănesc prost sunt mult mai vulnerabili in faţa infecţiilor decat cei care au un regim alimentar sănătos. Nutriționiștii recomandă o dietă echilibrată, cu un raport corect intre proteine, fructe, legume și carbohidraţi de bună calitate. Poţi mânca, să spunem curat, acasă ori în oraș. Așa cum , poţi face mişcare la o sală de fitness, acasă sau în aer liber. Ideea e să vrei! De putut, sigur poţi.

Te vei confunta cu diverse ispite care te pot distrage de la ideea ta de a-ți schimba un pic stilul de viaţă dar beneficiile sunt mari. În general, lumea spune că se simt imediat: ai mai multă energie, eşti mai optimist. Doar din mâncare şi mişcare? Da.

Păi în loc să bei un cola, poţi să alegi un suc natural. Aşa că, în loc să te balonezi, te vei simţi fresh. Mănânci sărmăluţe în foi de varză  sau burger? Minunat! Ai variante vegetariene uşoare şi hrănitoare, cu proteine şi carbohidraţi, în echilibru perfect.

Un abonament la fitness cu vreo 3 şedinţe pe săptămână, o alergare pe plajă sau în parc şi hrana curată, te vor ţine în formă!  Vegetarian înseamnă să îi dai corpului tot ce are nevoie, fără a fi nevoit să apelezi la hrană procesată sau de origine animală, în principiu vorbim de carne.

Nu este greu să reuşeşti să-ți faci un meniu echilibrat, pe placul corpului tău! Îţi va mulţumi, cu siguranţă!

 

Vegetarieni obezi? Hm….

 

Departamentul de Pediatrie al Spitalului Universitar Ghent, din Belgia, susţine că adoptarea unei diete vegetariene sau chiar vegane reduce la minim şansele de a suferi un atac de cord sau de a deveni obez.

Şi acesta este doar un aspect, legat de beneficii. Chiar, ai văzut vreun vegetarian obez? Te aştepam pe Cuza Vodă 17 cu o poză. Vei găsi greu şi vegetarieni…bolnavi. În general, bolile au apărut pe vremea când omul avea o viaţă dezorganizată, prefera carnea şi…nu făcea mişcare.

Aşa că alege să mănânci curat, sănătos! Şi fă mişcare! Asta e tot! 🙂