In bucataria noastra, un ingredient care nu lipseste niciodata este caju! Foarte versatil si plin de beneficii, caju-ul poate ajuta la reusita retetelor sofisticate, atat dulci cat si sarate. Smantana de caju handmade este usor de facut si o folosim cu spor atat pentru dresingul ciorbelor si supelor, dar si pentru a crea creme desert extreme de gustoase.
Hai sa vedem de ce e bine sa mancam caju:
Caju abunda in minerale esentiale: magneziu, cupru, fier, fosfor, potasiu, zinc si seleniu, toate acestea sustin buna functionare a organismului nostru.
Acestea au fost doar cateva informatii esentiale, sper ca v-am convins ca trebuie sa le avem pe lista noastra de cumparaturi!
Cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti:
Cateva idei de consum:
Lapte de caju
Ingrediente: 100 gr caju, aproximativ 1 litru de apa de izvor sau filtrata. Se mixeaza intr-un blender cca un minut, apoi se strecoara. Se poate adauga miere si diverse arome in functie de preferinta. Se consuma ca atare, in locul laptelui de vaca, sau in diverse combinatii.
Smantana de caju( pentru dressingul ciorbelor si supelor)
200 gr caju
30 gr fulgi de drojdie inactiva
400 ml apa de izvor
Sare, piper, dupa gust
Un catel de usturoi, facultativ
Se mixeaza toate pana se obtine o pasta cu consistenta asemanatoare smantanei traditionale. Se poate aduaga mai multa sau mai putina apa in functie de gusturi.
La Nom-Nom bistro caju este folosit la majoritatea retetelor, tocmai de aceea cei care ne trec pragul se simt bine si revin cu drag.
“Blue and white” este un desert care contine in proportie de 70% caju si este adorat de clientii Nom Nom Bistro, mai ales de reprezentantele sexului frumos pentru ca poti sa-l manaci fara sa-ti fie teama ca te ingrasi! Iti satisface pofta de dulce, iti hraneste corpul si NU INGRASA!!
Pofta buna! Nu uitati ca natura ne daruieste tot ce-i mai bun si mai potrivit pentru o viata buna!