O minune de caju! 5 motive pentru a-l adopta in dieta ta!

O minune de caju! 5 motive pentru a-l adopta in dieta ta!

In bucataria noastra, un ingredient care nu lipseste niciodata este caju! Foarte versatil si plin de beneficii, caju-ul poate ajuta la reusita retetelor sofisticate, atat dulci cat si sarate. Smantana de caju handmade este usor de facut si o folosim cu spor atat pentru dresingul ciorbelor si supelor, dar si pentru a crea creme desert extreme de gustoase.

Hai sa vedem de ce e bine sa mancam caju:

  1. Previn afectiunile cardiace si ale sistemului circulator. Datorita continutului bogat de vitamina k, consumul acestor “nuci”previne formarea cheagurilor de sange si reduc colesterorul rau.
  2. Combat actiunea radicalilor liberi. Contine vitaminele C si E, ceea ce l face foarte eficient in combaterea radicalilor liberi si prevenirea efectelor acestora, cum ar fi imbatraniea prematura a tesuturilor. De asemena, stimuleaza producerea de colagen si acid hialuronic. Este o sursa buna de cupru, un mineral necesar pentru convertirea fierului in hemoglobina, esential pentru utilizarea vitaminei C. Pielea noatra va arata mai tanara si mai frumoasa dupa un consum constant de caju.
  3. Inlatura stresul si oboseala. Continutul mare de magneziu imbunatateste oxigenarea creierului si a tesuturilor. Astfel, ne vom simtim mai energici si plini de viata.
  4. Tine sub control greutatea. Grasimile de natura vegetala din caju sunt binevenite pentru sanatate in comparatie cu cele de natura animala, iar fibrele ajuta la instalarea rapida a senzatiei de satietate si usureaza munca intestinelor.
  1. Satisface necesarul de minerale din organism

Caju abunda in minerale esentiale: magneziu, cupru, fier, fosfor, potasiu, zinc si seleniu, toate acestea sustin buna functionare a organismului nostru.

Acestea au fost doar cateva informatii esentiale, sper ca v-am convins ca trebuie sa le avem pe lista noastra de cumparaturi!

Cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti:

  • Calitatea lor este importanta, deci aveti grija la sursa! Ideal ar fi sa le achizitionati pe cele bio.
  • Nu trebuie sa le consumam in cantitati foarte mari!
  • Trebuie hidratate inainte de a le manca: minim 20 de minute in apa calda sau 4-5 ore in apa rece( pentru a activa enzimele si a adeveni usor digerabile). Dupa hidratare trebuie sa le spalati bine daca le mancati crude.
  • Alimentatia noastra trebuie sa fie echilibrata si diversificata. Chiar daca este un aliment foarte bogat nutritional, nu trebuie consumat singur.

Cateva idei de consum:

Lapte de caju

Ingrediente: 100 gr caju, aproximativ 1 litru de apa de izvor sau filtrata. Se mixeaza intr-un blender cca un minut, apoi se strecoara. Se poate adauga miere si diverse arome in functie de preferinta. Se consuma ca atare, in locul laptelui de vaca, sau in diverse combinatii.

Smantana de caju( pentru dressingul ciorbelor si supelor)

200 gr caju

30 gr fulgi de drojdie inactiva

400 ml apa de izvor

Sare, piper, dupa gust

Un catel de usturoi, facultativ

Se mixeaza toate pana se obtine o pasta cu consistenta asemanatoare smantanei traditionale. Se poate aduaga mai multa sau mai putina apa in functie de gusturi.

La Nom-Nom bistro caju este folosit la majoritatea retetelor, tocmai de aceea cei care ne trec pragul se simt bine si revin cu drag.

“Blue and white” este un desert care contine in proportie de 70% caju si este adorat de clientii Nom Nom Bistro, mai ales de reprezentantele sexului frumos pentru ca poti sa-l manaci fara sa-ti fie teama ca te ingrasi! Iti satisface pofta de dulce, iti hraneste corpul si NU INGRASA!!

 

Pofta buna! Nu uitati ca natura ne daruieste tot ce-i mai bun si mai potrivit pentru o viata buna!